Pelaajan tärkeimmät varusteet

Paintballissa on monenlaista varustetta, tärkeimpiin varusteisiin kuuluu merkkaimet, värikuulat sekä suojavarusteet. Vasta-alkajan ei kuitenkaan tarvitse käyttää useita satoja euroja pelin varusteisiin päästäkseen koittamaan Paintballin pelaamista, sillä pelaamiseen ei tarvitse käytännössä muita varusteita kuin erityisesti värikuulapeliin tarkoitetun suojamaskin, merkkaimen sekä värikuulia. Vaatetustakaan ei kannata turhaan murehtia vaan pelivaatteiksi soveltuu hyvin esimerkiksi normaalit ulkoilu- tai urheiluvaatteet. Omia pelivarusteita ei välttämättä tarvitse hankkia, sillä värikuulapelikentiltä voi tarvittaessa vuokrata peliin tarvittavat varusteet.

0951f6e4bbf3fddccad865e8b38715bbPelaajan ehdottomiin varusteisiin kuuluu merkkaimet eli värikuula-aseet sekä merkkaimen ammukset eli värikuulat. Nykyisin paintballissa käytetään kahdenlaisia merkkaimia pumpputoimisia tai puoliautomaattisia. Ero aseiden välillä on se, että pumpputoimisissa merkkaimissa on ase ladattava pumppausliikkeellä jokaisen liipasimen painalluksen jälkeen. Edellä kuvattua toimenpidettä ei tarvitse suorittaa puoliautomaattiaseiden kanssa, koska merkkain lataa itse itsensä laukaisun jälkeen. Rahaa merkkaimiin saa palamaan kiitettävästi halutessaan sillä merkkainten hintahaarukka pyörii 100-2000 euron välillä.

Värikuula-aseilla ammutaan värikuulia, jotka ovat kooltaan 0.68 tuumaa. Kuulat ovat myös erittäin luontoystävällisiä, sillä ne ovat täysin biohajoavia. Ne on valmistettu gelatiinista sekä kasvisrasvasta, joka on värjätty elintarvikevärillä. Pelaajan ei myöskään tarvitse pelätä vaatteidensa menevän pilalle kuulien osumasta, koska kuulien maali on vesiliukoista, joka lähtee normaalissa pesussa helposti pois vaatteista.

Suojavarusteista tärkein on ehdottomasti maski, joka on myös kaikille pelaajille pakollinen suojavaruste. Pelaajan kannattaa panostaa kunnollisen maskin ostoon. Lisäksi pelatessa ei koskaan kannata käyttää muita maskeja kuin erityisesti paintballiin suunniteltuja. Paintball-maski suojaa silmät ja kasvot värikuulien osumalta. Maski on aina syytä tarkistaa sekä tarvittaessa huoltaa ennen pelaamista. Värikuulapeli on välineurheilua siinä missä muutkin lajit ja tarjoaakin pelaajilleen hirmuisen määrän muita suojavarusteita. Maskin lisäksi tarjolla on muun muassa erilaisia alasuojia, kaulasuojia, kenkiä, hansikkaita, kyynärsuojia, polvisuojia, alusshortseja jotka tunnetaan piireissä nimellä (sliding pants) sekä rintasuojuksia ja erilaisia päähineitä.

Vaikka pelivaatteiden osto ei ollutkaan paintballin pelaajien tarvikelistan kärkipäässä, löytyy markkinoilta huomattava määrä nimenomaisesti värikuulapeliin suunniteltuja peliasuja, kuten housuja ja paitoja. Peliin suunnitelluissa vaatteissa on kyynärpäiden sekä polven seutua vahvennettu, joka puolestaan pehmentää maastoon syöksymistä sekä siellä ryömimistä.